Menu
A+ A A-

NIEUWS

Italiaans interview

Enkele maanden geleden werd ik door Enrico Montanari, italiaanse natuurfotograaf van 'Nature in Frame', gevraagd of ik mee wil doen aan een interview over mij en mijn visie omtrent natuurfotografie. Nu is het interview klaar en ook vertaald naar het italiaans en staat tweetalig op hun website (natureinframe.it).

Lees hier het interview.
 
2015-11-11-Nature-in-Frame

Interview in Eindhovens Dagblad en Radio Horizon

Zo is het lange tijd erg rustig om je heen en dan sta je ineens in de 'schijnwerpers'. Zo werd ik afgelopen zondag geïnterviewd door Radio Horizon tijdens een live uitzending en stond vandaag een groot artikel over mij en mijn winnende foto in het Eindhovens Dagblad op pagina 3, heel mooi geschreven door Riet Pijnappel (verslaggever BNDeStem)!

Wie het interview op Radio Horizon terug wil luisteren kan dit op de site bij uitzending gemist op 25-10-2015 13.00, begin interview is 13.20.

Interview ED is hier te bekijken.
 
2015-10-26-ED interview

GDT Europäischer Naturfotograf des Jahres 2015

Nog een erg mooi resultaat met mijn foto van de verbrande heide en de ontkiemende den!
Dit beeld kwam ook bij de 'Europäischer Naturfotograf des Jahres 2015' award (georganiseerd door de GDT) in de prijzen en kreeg, net als bij de 'Wildlife Photographer of the Year 2015' award een 'highly commended' in de categorie planten. Een bevestiging, dat dit beeld opvalt onder inzendingen vanuit de hele wereld en weet te overtuigen.
De jury heeft goed werk gedaan en de uitslag laat eens te meer zien, welk hoog niveau de natuurfotografie heeft en deze award staat voor mij gelijk aan de prestigieuze 'Wildlife Photographer of the Year' award. Van harte gefeliciteerd aan allen winnende fotografen!

Kijk hier voor alle winnende beelden.
 

2015 WPY

Wildlife Photographer of the Year 2015

Wow! Wat een bijzonder belevenis, wat een bijzondere nacht! Een paar dagen geleden werd de 'Wildlife Photographer of the Year 2015' bekend gemaakt tijdens de ceremonie in het Natural History Museum in Londen. Ontzettend blij dat mijn foto 'Pine pioneer' in de categorie 'plants' door de jury van deze wedstrijd, welke bekend staat als de 'Oscar' voor de natuurfotografen, als finalist uitgekozen werd (42,000 inzendingen uit 96 landen wereldwijd)!
Mijn felicitaties gaan aan alle andere winnaars en finalisten! Ik heb deze nacht zoveel prachtige foto's gezien, dit was echt bijzonder om mee te maken!

Kijk hier voor de uitslag van het WPY.
 

2015 WPY
 

2015 WPY
 

2015 WPY

Bio Photo Contest 2015

In 2007 maakte ik deze foto in het moerasgebied van het Fulufjället National Park in Zweden. Het vroege ochtendlicht liet de herfstkleuren mooi weerspiegelen in het water, opgenomen met 500 mm lens. Dit beeld is door de jury bekroond als 'highly commended' van de 'Bio Photo Contest 2015' met het thema 'Rivers, lakes, marshes and lagoons'. Goed, dat ik toch nog op het werkelijk allerlaatste moment aan mee gedaan heb. ;)
Ook alle andere prijswinnaars wil ik hiermee feliciteren!
Klik hier voor de prijswinnende foto's.  

2015 BioPhotoContest

Goede-doelen-kalender 2016

Mijn foto van een papegaaiduiker is een van de foto's, die deze bijzondere tweetalige (engels en duits) kalender siert. De 'Mondberge-Artenschutzkalender 2016' is een speciale kalender welke strikt gelimiteerd is en een aanrader voor iedereen, die een bijzondere kalender in huis wil hebben. Absoluut alle winst gaat naar wildlife conservation projecten!
Deze kalender overtuigt o.a. door een uitstekende printtechnologie en bijzondere finishing - waardoor het een unieke visuele en haptische ervaring wordt. In de kalender is ook een verwijderbare, speciaal ontworpen brochure geïntegreerd, met informatie over de soort en de 'making-of' van elk beeld.
Klik hier voor meer informatie en bestelling.