Menu
A+ A A-

NIEUWS

Interview door 'Visions and Nature'

"Ik herinner me nog het eerste beeld dat ik van Heike zag, bomen in de mist met vers groen en een lijn van blauwe hyazinthen. Een sterk beeld met veel grafische lijnen en kleurcontrasten, dit is wat je in al haar landschapsbeelden terug ziet. Heike heeft een geweldig fotografisch oog. Haar grafische vertaling van een landschap in combinatie met een goed gevoel voor het combineren van stemming en het contrast maakt haar beelden net 'pop-out' en je hoort mensen zeggen: "WOW, een echte Heike! ... "
Lees het hele interview op de website van 'Visions and Nature'.

2014-08-19-Visions-and-nature

Te gast bij 'DeFotoblogger'

"Natuurfotograaf Heike Odermatt woont sinds haar 16e jaar in Nederland en droomde al haar hele leven van fotograferen. Dat haar wens ook nog eens mocht uitkomen had ze niet durven dromen, nu als succesvol natuurfotograaf is ze zo vriendelijk geweest om even een wat tijd in te ruimen in haar agenda om voor ons de vragen van het vragenvuur te beantwoorden. Het leuke van deze reeks is voor mij om te zien wat een fotograaf zo inspireert. De motivatie is vaak niet anders dan die van jou of mij maar de wil en het doorzettingsvermogen om te durven dromen en te doen wat je leuk vindt, dat is zo inspirerend. Voor Heike Odermatt is dit niet anders en daarom tonen wij met veel plezier haar verhaal in ons vragenvuur. ... "
Lees het hele interview op de website van DeFotoblogger.

2014-07-30-DeFotoblogger

Expo 30 creatieve Leendenaren

Een kleine collectie van mijn schilderijen en foto's is te zien tijdens de expo '30 creatieve Leendenaren' in Leende. Deze expo vind plaats op zondag 22 juni a.s. van 10.00 - 17.00 uur in het gemeenschapshuis De Meent (Julianastraat 1) in Leende. Gratis entree.

GDT Natuurfotograaf van het jaar 2014

Het was een leuke verrassing voor mij dat twee van mijn foto's bij de duitse natuurfotowedstrijd 'GDT Naturfotograf des Jahres 2014' in de prijzen gevallen zijn.
Klik hier voor de prijswinnende foto's.  

Presentatie tijdens de '11. Limeshainer Naturfototreff'

Vandaag wordt in Erlensee (Duitsland) de 11de 'Limeshainer Naturfototreff' gehouden waar ik nu voor de tweede keer uitgenodigd ben om een presentatie te geven. Mijn presentatie wordt vandaag ook vertoond, maar helaas zonder mij. Door ziekte ben ik nog steeds niet in staat om naar Erlensee te reizen en mijn oorspronkelijke presentatie 'Bilder, die Geschichten erzählen' te houden. Daarvoor in plaats wordt nu mijn (bij deze titel passende) audiovisuele presentatie 'Von Bademeistern und Aristokraten, tierisches Leben auf den Falklandinseln' getoond. Ik hoop, dat iedereen ook hiervan geniet en ik wens iedereen, die bij het festival aanwezig is, een fijne dag met veel inspiratie.
(Programma Limeshainer Naturfototreff) 

Interview

Sylvia Adams heeft een leuk initiatief bedacht. Regelmatig plaatst zij in haar blog een interview over een natuurfotograaf. Deze keer heeft zij een interview over mij geplaatst.
Klik hier om het interview te lezen.

2014-02-03-interview